Deze Portugese blauwe druif is op ruime schaal aangeplant in diverse regio’s van het land. Hij is een echte alleskunner, die geschikt is voor rood en rosé, voor blends en wijnen van één druivenras, voor stille droge wijnen en voor mousserende of versterkte wijnen. Een ander pluspunt is dat castelão zich niet alleen in het warme zuiden thuis voelt, maar ook in koelere gebieden. In de Douro is het een van de toegestane rassen voor port. Op zijn best presteert castelão in de wijngaarden op het schiereiland van Setúbal, waar hij van oude stokken krachtige wijnen met veel kleur en tannine produceert.
Droge Portugese rosé van castelãodruiven, met een sappige, fruitige en elegante smaak. Lekker verfrissend op het terras, maar ook heerlijk bij salades of koude voorgerechten.
Soepele, zachte rode wijn met een fraaie geur van zwarte bes, kers, pruim, peper en kreupelhout. De smaak is sappig en opwekkend fris met elegante, fijne tannine. Tonen van toast en laurier in de aanhoudende finale. Lekker bij gegrilde tonijn, pasta met pesto en gehakt, groentespiesjes van de grill of jonge, harde kaas.