Italiaanse blauwe druif die mogelijk afkomstig is uit Val Lagarina in Trentino, maar tegenwoordig een specialiteit is van het aangrenzende Alto Adige/Südtirol. Met zijn lage opbrengst en hoge tannine vormt lagrein een uitdaging voor producenten. Opvoeding op hout helpt om de tannine te verzachten en karaktervolle wijn te maken met veel kleur en body, tamelijk hoge zuren en een markant bittertje. Qua aroma’s doet Lagrein denken aan pruimen, vaak in combinatie met een zekere rokerigheid.
Aromatische rode wijn uit Noord-Italië, met een intense geur van bosvruchten en nuances van rode biet en eikenhout. De volle, krachtige en frisse smaak past goed bij gekruid vlees.
Fruitige rode wijn met een hartige textuur die gastronomisch breed inzetbaar is. Jeugdige, paarsrode kleur en een open geur van rode kers, pruim, cranberry en cederhout. Mooi sappig en fruitig van smaak met opwekkende zuren en soepele tannines.