Wijnkist met Collefrisio Montepulciano en Trebbiano Filarè


€ 22,90 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket

Collefrisio Trebbiano d'Abruzzo Filarè

De Trebbiano d’Abruzzo van Collefrisio is een typische droge witte wijn zoals Italianen hem graag drinken: met een ingetogen aroma en een frisse, sappige smaak. Hier geen banale snoepgeuren, die geassocieerd worden met een technische manier van wijn maken.

Amedeo De Luca van Collefrisio beheerst de techniek in wijngaard en kelder. Hij maakt een loepzuivere witte wijn met gevoel voor authenticiteit. Deze prachtige Trebbiano is dan ook een prima begeleider van een keur aan kleine hapjes (antipasti), maar komt ook perfect tot zijn recht bij salades en visgerechten.

Collefrisio Montepulciano d'Abruzzo 

Deze mooie Abruzzenwijn onderscheidt zich overtuigend van de grote plas lichte en dunne wijnen uit deze streek, die vooral het resultaat zijn van hoge rendementen. Ook hiermee toont Amadeo De Luca welke kansen deze nog ondergewaardeerde regio heeft.

De druiven worden laat geoogst; pas in de tweede helft van oktober én in perfect gezonde staat. Optimaal rijpe druiven zorgen voor sappigheid en fruit, maar ook voor zachte tannine: belangrijke voorwaarden voor een plezierige doordrinkbaarheid.

Op warme dagen smaakt deze wijn licht gekoeld nog beter. Het hele jaar door inzetbaar, bijvoorbeeld bij salades en de barbecue, maar ook lekker bij robuuste stoofschotels.

Inhoud:

€ 22,90 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket

Even geduld a.u.b.