Wijnkist met Herdade de São Miguel Alentejo Colheita Seleccionada Tinto

Sfeerafbeelding wijngaard

Portugal is bezig met een grote inhaalslag op wijngebied. Jonge, goed opgeleide wijnmakers - ook van niet-Portugese afkomst - maken op een moderne manier wijn van traditionele druivenrassen.

Wijnmaker Alexandre Relvas

Modern wijn maken begint voor Alexandre Relvas, de eigenaar van São Miguel, met veel aandacht voor het werk in de wijngaard. Alleen met optimaal rijpe druiven is hij in staat om volle én zachte rode wijnen te maken. Hiermee onderscheidt hij zich van de massaproducenten die met minder homogeen rijpe druiven moeten werken.

De wijngaarden van São Miguel liggen in de Alentejo, oostelijk van Lissabon. Dit is volgens veel wijnschrijvers op dit moment het spannendste wijngebied van Portugal.

Deze 'colheita seleccionada' is gemaakt van vier verschillende druivenrassen: alicante bouschet, cabernet sauvignon, syrah en touriga nacional. Samen zorgen zij voor expressie en complexiteit in geur en smaak.

Na de gisting rijpt de helft van de wijn ongeveer zes maanden in grote eikenhouten fusten van 400 liter. Hierna volgt de assemblage met de niet-eikengerijpte wijn. Zo ontstaat een fraaie balans tussen rijpe fruittonen en de invloed van het eikenhout. Een prachtige alentejowijn die ook vanwege de zachte tannines eigentijds is.

Alexandre Relvas junior, opgeleid aan de universiteit van Bordeaux en met werkervaring bij wijnboeren aldaar, bepaalt in belangrijke mate de stijl van de wijn.

Inhoud:

€ 11,25 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket
Even geduld a.u.b.