Wijnkist met Cantine Due Palme Salice Salentino Selvarossa

Angelo Maci

  • rijke, volle en krachtige rode topwijn
  • het paradepaardje van wijnmaker Angelo Maci
  • behaalde acht jaar op rij de hoogste waardering in de wijnkopersgids Gambero Rosso
  • de perfecte wijn voor een koude winteravond!

De Selvarossa is het paradepaardje van Angelo Maci, de wijnmaker van Cantine Due Palme. Met zijn Selvarossa bewijst Angelo dat ook in Salento, het deelgebied van de Zuid-Italiaanse regio Apulië, topwijnen worden gemaakt.

Zijn beste wijn heeft inmiddels acht jaar op rij de hoogste waardering behaald in de Italiaanse wijnkopersgids Gambero Rosso: tre bicchieri, oftewel drie glaasjes. Maar ook anderen zijn lovend. Bijvoorbeeld de Bibendagids van de Italiaanse sommeliers, die de maximale vijf druiventrosjes ('grappoli') toekent. Uiteraard is voor u vooral de smaak en wijnstijl van belang: deze is rijk en soepel.

De wijn is gemaakt van 90% superrijpe negroamarodruiven, deels ingedroogd aan de wijnstok en aangevuld met 10% malvasia nera. Tijdens de lange gisting ontstaat een mooie diepdonkere kleur. Daarna rijpt de Selvarossa negen maanden lang in nieuwe, kleine eikenhouten fusten van Franse origine. Door de volle, ronde smaak en de rijpe aroma's is dit de perfecte wijn voor een koude winteravond!

Inhoud:

€ 22,05 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket

Even geduld a.u.b.