Barbera is een Italiaanse blauwe druif, die in zijn bakermat Piemonte het meest aangeplante ras is. Daarnaast wordt dit flexibele druivenras in veel andere Italiaanse wijngebieden geteeld. Ook in landen buiten Europa (onder andere Californië en Argentinië) is hij populair. In thuisland Piemonte, met DOC’s als Barbera d’Alba en Barbera d’Asti, produceert barbera zowel wijnen voor alledag als meer prestigieuze bottelingen met houtopvoeding. Wijn van barbera heeft meestal hoge zuren, smaken van kersen en veel minder tannine dan bijvoorbeeld nebbiolo.
Italiaanse rode wijn uit Piemonte, gemaakt van frisse barberadruiven. Met z'n volle, sappige smaak een uitstekende maaltijdwijn. Heerlijk bij kruidige pasta, vlees en wild.
Rode wijn uit Italië, met een fruitige, licht kruidige geur met nuances van rijpe bramen en kersen. De smaak is sappig, vol en aromatisch. Lekker bij koude schotels, worsten en salades of licht gekruide grillgerechten.
Op-en-top barbera met frisheid maar door de zand- en kalkhoudende bodem in Roero ook heel toegankelijk. Een klein deel eikengerijpt zodat het fruit van de barberadruif bewaard blijft.
Uitbundige Italiaanse wijn met een diepe, volrode kleur en een fruitig aroma van bessen en kersen. De frisse, krachtige smaak past goed bij koude vleesschotels, kruidige pasta of gegrild vlees.
Fraaie, geconcentreerde rode wijn met een kruidig aroma van eikenhout, rijp kersenfruit en ceder. Heerlijke wijn bij stevige gerechten van wild of bij grillschotels.
Volrode Italiaanse wijn met de geur van cederhout, kruiden en rijp gekonfijt fruit. De smaak is soepel en vol. Heerlijk bij licht gekruide schotels uit de oven of van de grill.