Aardbeien en yoghurtbavarois

Ingrediënten:

  • 200 gram aardbeien
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 4,5 blaadje gelatine
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 eiwit van een biologisch ei
  • 1/2 citroen
  • 1 stengel rabarber
  • Fijne kristalsuiker
  • Bloemen

Ochtend:

  • Pureer de aardbeien en week de gelatine 5 minuten in koud water
  • Smelt de gelatine voorzichtig in de magnetron met een eetlepel aardbeienpuree
  • Meng de aardbeienpuree en gelatine, roer de yoghurt hier doorheen
  • Sla de eiwitten stijf in een ontvette kom met de kristalsuiker
  • Vouw met een spatel het eiwit er door, verdeel over 4 koffiekopjes en dek goed af

Net voor het eten:

  • Schil de rabarber, snijd er blokjes van en haal door de fijne kristalsuiker
  • Garneer de bavarois met de rabarber en bloemen

Wijn-spijs: La Caudrina Moscato d'Asti

Bronvermelding: PTMD The style magazine | door Robért Verweij
  Recept downloaden

1

La Caudrina Moscato d'Asti 2018

Asti uit Italië - Piemonte

In het gigantische aanbod van Moscato d’Asti is het altijd even zoeken naar een écht goede kwaliteit. Door de vele simpele varianten zou je soms bijna vergeten dat Moscato ook een ongelofelijk verfijnde, delicate wijn kan zijn, inclusief complexiteit en terroirexpressie.

Even geduld a.u.b.