Lekkere wijn recepten

Lamsstoof met tomaat en olijven

Bereidingstijd: ca. 2 uur en 45 min.

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 4 el + extra olijfolie
  • 750 g lamsschouder in dobbelstenen
  • zout en peper
  • 2 uien in grove parten
  • 5 stengels bleekselderij in grove stukken
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 tl venkelzaad
  • 2 blikken gepelde tomaten à 400 g
  • 500 g aardappels goed geschrobd
  • 150 g zwarte olijven zonder pit

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C). Verhit 4 el olijfolie in een ruime braadpan. Braad het lamsvlees, evt. in porties, ca. 5 minuten op hoog vuur aan. Bestrooi met zout en peper en schep het vlees uit de pan. Zet het vuur wat lager en fruit de ui en de bleekselderij ca. 4 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de knoflook, de rozemarijn en het venkelzaad toe en fruit nog 3 minuten.
  2. Doe het vlees met de aardappels en de gepelde tomaten in de pan en meng goed door. Leg een deksel op de pan en zet het geheel ca. 2 uur en 30 minuten in de oven, tot het vlees boterzacht is en de aardappels gaar zijn. Meng de olijven erdoorheen. Serveer de stoof met lekker brood en wat extra olijfolie.

Per portie (4): ca. 755 kcal
44 g eiwit | 47 g vet | 36 g koolhydraten

Bronvermelding: Foodies Magazine
  Recept downloaden

Cantine Due Palme Primitivo di Manduria San Gaetano 2020

De Primitivo di Manduria is een van de bekendste wijnen van Apulië, het grote wijngebied in Zuidoost-Italië. De rijping gedurende zes maanden in fusten van Amerikaans eiken geeft aan deze Primitivo een luxe nuance. 

Perswijn
2018
Perswijn: 3,5 sterren

Kruidnagel en krentjes, leer, warm en rijp, zwoel, dik, zoet

10,70

Vanaf 12 flessen 9,81 per fles

Even geduld a.u.b.